Manuele therapie

 

Massage

Naar alle waarschijnlijkheid stamt het woord massage uit het Midden-Oosten. Het Arabische woord mass betekent drukken en het Hebreeuwse woord maschesch betekent betasten. Massein is Grieks voor kneden. In feite leggen al deze benamingen uit wat we onder masseren verstaan: het lichaam betasten, drukken en kneden.

Massage stelt zich ten doel om spieren cq het weefsel arbeidsgeschikt te maken en de conditie optimaal te houden. Het is toe te passen als warming up en cooling down en na een blessure. Massage kan het herstel van het beschadigde weefsel bevorderen en pijn verlichten.

Het effect van massage berust voornamelijk op een verhoogde doorbloeding van de behandelde weefsels. Het bevordert de afvalstoffen door het veneuze bloed en de afvoer van lymfe. Lymfe is een weefselvloeistof waarin zich afvalstoffen en afweerstoffen bevinden. De algemene gezondheid wordt bevorderd door de afvoer van afvalstoffen uit de spieren.

De structuren die door massage beïnvloed kunnen worden zijn de spieren, pezen, banden en kapsels.

 

Passief bewegen

Passief bewegen is het teweegbrengen van een beweging in een gewricht door een therapeut. Dit terwijl de patiënt geen activiteit uitvoert om deze positieverandering te ondersteunen of zelf uit te voeren. Het doel van dit passief bewegen, ook wel passieve mobilisatie genoemd, is pijnvermindering en/of het verbeteren van de gewrichtsmobiliteit.

 

TTouch

TTouch is een vorm van lichaamswerk bestaande uitverschillende cirkels, lifts en strijkende bewegingen. Verdere informatie hierover wordt gegeven bij TTeam.

 

Touch For Health

Door middel van spiertesten wordt een disbalans in het lichaam opgespoord, de oorzaak van de klacht gezocht en het zelf herstellend vermogen van het lichaam geactiveerd. Het is een spier en energieversterkende techniek die onder andere tot doel heeft het lichaam in goede conditie te brengen en te houden. Het is een effectieve en natuurlijke methode om de gezondheid te ondersteunen.