TTeam

 

TTeam staat voor Tellington-Touch Equine Awareness Method Every Animal. Dit betekent kortgezegd bewustzijnsvergroting bij dieren met behulp van de Tellington-Methode.

Deze therapievorm is ontwikkeld door Linda Tellington Jones. Linda heeft met haar methode een revolutie teweeg gebracht als het gaat om de verhouding tussen mens en dier.

TTeam is een holistische benaderingswijze met als doel de balans van het dier te herstellen. Het maakt een dier bewust van zijn lichaam en leert het dier een ander gedrag en bewegingspatroon aan te nemen. De algemene gezondheid en het welbevinden van het dier verbetert. Er groeit wederzijds begrip tussen mens en dier en de communicatie wordt effectiever.

De Tellington- Methode bestaat uit drie onderdelen.

De Tellington Touch ofwel TTouch, toepasbaar bij alle dieren. TTouch is een vorm van lichaamswerk bestaande uit verschillende cirkels, lifts en strijkende bewegingen. TTouch is een methode om je dier en zijn signalen beter te leren kennen. Je kunt het dier er mee in balans brengen en vertrouwen geven.

Grondwerk en werk onder het zadel voor het paard en geleidetraining en hindernistraining voor de hond.

De combinatie van de verschillende onderdelen kan de capaciteit om te leren en samen te werken aanzienlijk verbreden en verbeteren. De balans en de coördinatie van zowel paard als ruiter zal toenemen.De band tussen mens en dier zal zich verdiepen.